ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS+ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (WED, 18 MAR 2020 22:17:19 +0200)

       Ακολουθεί μήνυμα που εστάλη στα emails των φοιτητών του προγράμματος  Erasmus+ από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας. 

          

Αγαπητοί φοιτητές,
Αγαπητές φοιτήτριες,

Επειδή αρκετοί φοιτητές του ΕΚΠΑ βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία και αδυνατούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω της απαγόρευσης πτήσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους. Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη:

«Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα παρακαλούνται  να έρθουν άμεσα σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη προκειμένου να επικαιροποιηθεί σχετικός κατάλογος ενδιαφερομένων, αναφέροντας τα εξής: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας ή/και e-mail, καθώς και πόλη Ισπανίας στην οποία βρίσκονται.

Τα ανωτέρω στοιχεία μπορείτε να μας τα γνωστοποιήσετε είτε τηλεφωνικώς: (+34 91 564 46 53, +34 655 069 193) είτε καλύτερα μέσω e-mail ( grcon.mad@mfa.gr , gremb.mad@mfa.gr ).»

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πτήση από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη το Σάββατο 21/3. Οι φοιτητές που βρίσκονται εκτός Μαδρίτης και Βαρκελώνης, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη μετάβασή τους εκεί. Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία επαναπατρισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη (https://www.mfa.gr/spain/presveia/) και στον λογαριασμό της Πρεσβείας στο Facebook (Embajada de Grecia en Madrid-Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην πτήση επαναπατρισμού θα υπάρξει περιορισμός μίας χειραποσκευής ανά επιβάτη, επομένως θα πρέπει να μεριμνήσετε για αποστολή επιπλέον αποσκευών μέσω μεταφορικής εταιρείας.