Αρχική σελίδα » Γραμματεία » Προβολή Μεταπτυχιακών

Προβολή νέων

24.11.2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο ινστιτούτο ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο ινστιτούτο ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ, στα πλαίσια χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα από τμήμα Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Χημειας, Βιολογίας ή αλλο συναφές, ενώ ειναι επιθυμητή η εμπειρία σε αναλυτικές τεχνικές, τεχνικές μικροσκοπίας και καλλιέργεια κυττάρων. Επίσης πρέπει να μην εχει περάσει διάστημα >70 μηνών απο το διαδακτορικό.
Η χρηματοδότηση ειναι για 15 μήνες ενω υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας στα πλαισια αλλου προγράματος για 1 χρόνο ακόμα.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:
 
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών συστημάτων για θεραπεία ή/και διάγνωση ασθενειών, με την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας και της συνδυαστικής
χρήσης προηγμένων βιοϋλικών καθώς και απεικονιστικών μεθόδων, εξαργυρώνοντας την πολυετή εμπειρία σε προηγμένες τεχνικές ανάπτυξης και χαρακτηρισμού πολυ-λειτουργικών νανοσωματιδίων (ΝΣ), και την πρόσφατη γνώση που έχει αναπτυχθεί στο Εργαστήριό μας (στα πλαίσια ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα).

Συνδυάζοντας δομικά συστατικά με αντικαρκινική δράση, με άλλα που έχουν πρόσφατα ευρεθεί να μειώνουν την προσρόφηση οψωνινών (πρωτεϊνών στο αίμα που όταν καλύπτουν νανοσωματίδια και τα κάνουν ορατά στο ανοσοποιητικό σύστημα)στα ΝΣ, αυξάνοντας την διάρκεια κυκλοφορίας τους στο αίμα, και ως εκ τούτου την πιθανότητα τους να προσληφθούν από καρκινικά κύτταρα, ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΤΟΎΝ ΠΡΟΗΓΜΈΝΕΣ (ΝΑΝΟ)ΜΟΡΦΈΣ ΧΟΡΉΓΗΣΗΣ χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ή ΝΑΝΟΦΑΡΜΑΚΑ. Επιπρόσθετα, στην επιφάνεια των ΝΣ, θα ακινητοποιηθούν μόρια-προσδέτες που θα επιλεγούν βάσει πρόσφατων δεδομένων σχετικά με τις οργανοτροπικές ιδιότητες εξωκυτταρικών κυστιδίων.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Καθ. κ. Σοφία Αντιμησιάρη (santimis[at]upatras[dot]gr; 2610-962332).